PODIJELI

youtubemp3-orgYouTube-Mp3.org, popularan servis za preuzimanje sadržaja sa YouTubea, dobio je pismo upozorenja od advokata koji zastupaju YouTube. Sledeći korak koji će Google preuzeti je podnošenje prijave protiv navedenog servisa.

YouTube-Mp3.org dnevno ima preko 1.3 milion posjeta, te omogućuje korisnicima preuzimanje sadržaja sa YouTubea, jednostavnom copy / paste metodom linka video sadržaja. Nakon toga, servis prikazuje korisniku link za preuzimanje željenog sadržaja. Kako ta usluga nije u skladu sa pravilima i propisima korištenja YouTubea, Google se odlučio da pokrene oštrije mjere.

Ukoliko se administracija servisa ne odluči da promjeni ili prilagodi servis uvjetima korištenja YouTubea, Google je najavio pravne posljedice.

Servis poslužuje nekoliko miliona ljudi, te je administracija istog zatražila sastanak kako bi detaljnije raspravili o nastaloj situaciji. Međutim, na osnovu onoga što je nakon toga uslijedilo, sastanak se neće održati. Naime, Google je blokirao servere YouTube-Mp3.org servisa, koji više nemaju pristup YouTube sadržaju do daljnjeg.

Međutim, kako se i na osnovu teksta može naslutiti, YouTube-Mp3.org je najvjerovatnije samo prva a ne jedina meta, što potvrđuje i TorrentFreak, koji navodi da nakon ovog servisa,  Google planira ugasiti i mnoge druge slične servise.

Autor: A.H. / ( Download.ba )

PODIJELI