PODIJELI

Internet Download Manager

Internet Download Manager – Brz download menadžer koji podržava veliki broj Web Browsera

Internet Download Manager ili skrećeno IDM je fantastičan program koji će ubrzati brzinu skidanja datoteka sa interneta. Pored toga, omogućava odlično upravljanje datoteka koje se preuzimaju sa neta.

Iako danas većina korisnika ima prilično brze internet konekcije, to ne znači odmah da će i samo skidanje datoteka sa interneta biti brzo. Internet Download Manager je odličan izbor i preporučujemo ga za instalaciju. Uz vrlo jednostavno korisničko sučelje, brzu i jednostavnu integraciju sa najpopularnijim Web preglednicima ( Chrome, Firefox, Internet Explorer i drugi ), IDM je savšren alat za brzo i jednostavno skidanje datoteka.

IDM podržava FTP i HTTP protokol, redirekcije, kolačiće, firewall i proxy servere, autorizaciju korisnika ( ukoliko imate nalog na nekom od popularnih file hosting servisa ), preuzimanje audio i video sadržaja.

Internet Download Manager omogućava izradu prilagođenih kategorija za preuzimanje datoteka kao i rasporeda za preuzimanje datoteka. Pored toga, datoteke možete obilježiti sa “Preuzmi kasnije” ili “Preuzmi u određeno vrijeme”. Pauziranje i nastavak preuzimanja su još samo neke od mnogobrojnih mogućnosti.

Ukoliko Vam je potrebno da preuzmete kompletnu web stranicu, IDM nudi i tu mogućnost. Jednostavno je potrebno odabrati opciju “Grabber” i upisati link stranice a zatim pokrenuti proces. U nekoliko trenutaka, IDM će spremiti cjelokupni sadržaj web stranice na računar.

Najnoviju verziju možete preuzeti besplatno sa našeg portala, klikom na sledeći link:

Download IDM – Internet Download Manager

Autor: A.H. / ( Download.ba )