PODIJELI

kako-izbrisati-facebook-profilUkoliko ste odlučili da želite trajno prekinuti sve vaše aktivnosti na Facebooku, i ne želite da samo deaktivirate Facebook račun ( o tome ćemo pisati u nekom od narednih članaka ), već ste odlučili da trajno izbrišete Vaš facebook profil, odnosno račun, predstavljamo vam kratku uputu kako to možete i učiniti.

No prije nego pristupite realizaciji podnošenja zahtjeva za brisanje profila, bitno je napomenuti da nakon brisanja ne postoji način da vratite svoj facebook račun. To isto važi i za sve informacije koje ste imali na profilu.

Brisanje facebook profila ide na sljedeći način:

  1. logirajte se na svoj facebook profil
  2. kliknite na ovaj link ili upišite ovo u url traku ( http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account )
  3. nakon toga odaberite Submit

Nakon ovih koraka Vaš račun neće odmah biti izbrisan. Takva je politika Facebooka, nažalost. Ono što ste dobili ovim koracima je da ste podnijeli jednu vrstu zahtjeva Facebook administraciji, koja je Vaš profil označila za brisanje. Nakon određenog vremenskog perioda, račun će biti i trajno obrisan.

Ukoliko se u međuvremnu odlučite da ne želite da Facebook izbriše vaš račun, potrebno je samo se logirati na isti. Na taj način automatski ste poslali i poruku administraciji da ste se predomislili, i poništili ste prethodno podnešeni zahtjev za brisanje računa.

Autor: A.H. / ( Download.ba )

PODIJELI