PODIJELI

Mozilla je omogućila preuzimanje finalne verzija Firefox 19.0.2. Kao jedan od glavnih konkurenata popularnom Internet Exploreru, Firefox se uspjeo izboriti na tržištu Web preglednika, pri čemu je konkurenciju iz Microsofta ostavio daleko iza sebe, u skoro svim segmentima.

firefox-19-download-besplatno

Projekat podržava veliki broj zajednica, koje kontinuirano rade na poboljšanju i usavršavanju Firefoxa. Mnogobrojne ekstenzije i dodaci, pomoću kojih je moguće unaprijediti mogućnosti samog Web preglednika, znatno su doprinijele popularnosti, a samim tim i širenju Firefoxa.

Mozilla Firefox 19.0.2 – Šta je novo ?

Jedna od značajnijih novina koju nam donosi novi Firefox 19 je ugrađeni PDF preglednik, koji omogućava pregled *.pdf datoteka u samom web pregledniku. Pored toga, verzija 19.0.2 rješava i problem sa AMD grafičkim karticama, koji se pojavljivao na Windows 8 platformi.

Osim navedenih novosti, novi Firefox je poboljšan na polju “Dizajn i funkcionalnost”. Mozilla je omogućila i brz pregled popularnih web lokacija, redizajnirana početna stranica, kao i ugrađena gumb “Reset”, koji korisnicima omogućava resetiranje Firefoxa ukoliko dođe do greške ili problema prilikom upotrebe.

Zaključak: Novi Firefox 19 ima samo jedan zadatak – Brzo i sugurno surfanje omiljenim web stranicama.

Download Firefox 19

Aktuelnu verziju možete preuzeti besplatno sa našeg Download Portala, klikom na sledeći link: Download Firefox 19 Besplatno

Autor: A.H. / ( Download.ba )