PODIJELI

Predstavljamo 5 najboljih besplatnih antivursnih programa

free ticket green color

Antivirusni programi služe da zaštite vaš računar od zlonamjernih softvera ( virusa, crva , spyware-a, adware-a, dialer-a, Keylogger-a i rootkit infekcija )

AVG Anti-Virus

avg-antivirusAVG Antivirus nudi zaštitu od virusa, raznih špijunskih aplikaicija, malware, adware i drugih štetočina.

Pomoću redovnih nadogradnji virusnih definicija, AVG pruža solidnu zaštitu računara. Besplatna verzija programa, pored klasične zaštite od virusa i trojanaca, posjeduje i tzv. “Link Scanner” – Sigurnosni sistem koji provjerava sajtove koje posjećujete. Ukoliko pronade stranicu koja je označena kao opasna ili zlonamjerna, upozorava vas prije no istu otvorite. AVG Free je jednostavan za upotrebu. Prilikom rada ne usporava vaš računar.

DOWNLOAD AVG ANTIVIRUS 2013

Avira Free Antivirus 2013

avira-logoS novom verzijom Avira 2013, tvrtka tvrdi da pravi prvi korak od sistemske sigurnosti ka korisničkoj sigurnosti. Pored već poznatih značajki, Avira je u svoje programe uvrstila brojne mogućnosti, s kojima na primjer možete pratiti ponašanje vaše djece na internetu.

Pored već poznatih AntiAd i Spyware alata, Avira je integrisala novi “Track blocker” u besplatan Antivirus. Track blocker spriječava snimanje vaših aktivnosti na trećim stranicama, kao što su društvene mreže. Avira će provjeriti vaš unos i pokazati sigurnost traženog linka. Obje funkcije možete naći u “SearchFree Toolbar”. Takođe, nova je i funkcija “Social Networks” pomoću koje možete pratiti ponašanje vaše djece na Facebooku, Twitteru i drugim društvenim mrežama.

Avira Free AntiVirus 2013 pruža odličnu zaštitu za vaš računar.

DOWNLOAD AVIRA ANTIVIRUS 2013

Avast Free Antivirus

avast-antivirusAvast Free Antivirus 8 pruža efikasnu zaštitu na svim područjima: od e-maila, preko razmjene podataka do messengera. Za svaku komponentu možete odrediti učinkovitost i osjetljivost skeniranja.

Avast Free Antivirus 8 je nova verzija besplatnog antivirusa koji efikasno štiti vaše računalo u realnom vremenu. Nova verzija dolazi sa potpuno redizajniranim sučeljem i ima podršku za Windows 8 operativni sustav.

Pored toga, poboljšani su sandbox kao i zaštita web preglednika. Novi Streaming-Update donosi uvijek svježe definicije za Avast Antivirus, a nudi i ažuriranje zastarjelog softvera na vašem računalu. Nova verzija takođe sadrži “Browser Cleanup Tool” koji čisti vaš web preglednik od alatnih traka koje su tajno i nesvjesno instalirane i koje vam smetaju.

DOWNLOAD AVAST ANTIVIRUS 2013

Panda Cloud Antivirus

panda-cloud-antivirusPanda Cloud Antivirus je besplatan antivirusni program, koji pruža solidnu zaštitu od virusnih zaraza.

Panda Cloud Antivirus omogućava najbržu i najefikasniju zaštitu od novih virusa, zahvaljujući cloud-scanning tehnologiji sa PandaLab servera. Cloud Antivirus zahtjeva niske sistemske resurse, te svoj posao obavlja u pozadin,te automatski osvježava baze virusnih definicija.

DOWNLOAD PANDA CLOUD ANTIVIRUS

Microsoft Security Essentials

microsoft-security-essentialsMicrosoft Security Essentials je omiljeni antivirus za mnoge korisnike, s velikim stopama otkrivanja zlonamjernih programa, posebno za rootkits. Još je impresivnija činjenica da Microsoft Security Essentials ima velikog uspjeha u uklanjanju postojećih malware-a.

Microsoft Security Essentials je odličan izbor za prosječnog korisnika, zbog minimalne interakcije s korisnikom. On automatski ažurira i uklanja prijetnje.

Download ide bez registracije, osim brze provjere vašeg sustava Windows, što u biti nemaju ostali besplatni Antivirusni programi.

DOWNLOAD MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS

Autor: A.H. / ( Download.ba )