PODIJELI

Windows 8 je spreman. 26. oktobra je Microsoft predstavio novi operativni sistem. DOWNLOAD.ba je nekoliko sedmica testirao Windows 8, odgovaramo na važna pitanja i donosimo detaljnu analizu.

Windows 8 na tabletuMicrosoft Windows 8

Niko se do sad nije usudio: Microsoft predstavlja Windows 8 kao svestrani talenat. Novi operativni sistem softverskog giganta se ne može upravljati samo mišem, olovkom i tastaturom, nego i prstom na ekranu osjetljivom na dodir. Tako treba da radi na pametnim telefonima, tablet računarima kao i na PC-u.

Senzacionalna cijena novog Windowsa

29,99 Eura košta preuzimanje bujne Pro-verzije kao nadogradnja za korisnike Windows XP, Viste ili Windows 7. Ova ponuda važi do 31.1.2013. godine.

DVD verzija će koštati 59,99 Eura. Ko nakon 2. juna kupi Windows-7 računar, može za 14,95 Eura preći na Windows 8. Nakon 1.2.2013. će biti sve skuplje – onda će Windows 8 Pro koštati 279,99 Eura, normalna verzija 119,99 Eura.

Različite verzije: Windows 8 i Windows 8 Pro

Što je kod Windows 7 bila “Home Premium” verzija, sada je nazvana “Windows 8”. Operativni sistem će vjerovatno biti unaprijed instaliran na većini novih računara i nudit će sve važne funkcije za korisnike.

Pored toga će biti dostupne još 3 verzije:
Windows 8 Pro, Windows 8 RT i Windows 8 Enterprise Edition.

Koliko je brz Windows 8?

Microsoft obećava veću brzinu za novi operativni sistem. Do sada je stopa rasta u novim verzijama Windowsa bila mala. Da li je Windows 8 bolji od svojih prethodnika? Naš odgovor je “DA”: Windows 8 se pokreće skoro duplo brže nego Windows 7. U svakodnevnom radu sa Office-om i drugim programima se takođe osjeti blaga razlika.

Izgled Windows 8

Zaključak:

Sa Windows 8, Microsoft pokazuje u kojem smjeru idu: PC bi trebao biti jednostavan i razumljiv, svako treba znati raditi na njemu – Windows 8 želi pri tome pomoći.

Windows 8 se pomoću olovke i touchscreena lahko upravlja. Poboljšana sigurnost i brzina su prednosti operativnog sistema.

Windows 8 Download ( testna verzija )

Testirajte 90 dana demo verziju novog Windowsa. Demo verziju Windows 8 možete preuzeti ovdje:

DOWNLOAD WINDOWS 8

Autor: A.H. / ( Download.ba )