PODIJELI

Microsoft pokreće Windows Phone 8 i uložili su mnogo truda: Je li dovoljno da se suprotstave Apple-u i ostalim konkurentima?

Windows Phone 8Do sada Microsoft nije imao puno uspjeha na tržištu pametnih telefona – ispod ćetiri posto tržišnog udjela – Android i iPhone dominiraju.

To se sada treba da promjeni sa novim Windows Phone 8.

Microsoft želi novom tehnologijom, naprednim uslugama i jednostavnim korištenjem izazvati interes kod kupaca. DOWNLOAD.ba vam prikazuje najvažnije značajke:

Upravljanje

Novo sučelje, s dizajnom Windows 8, učinkovitije iskorištava ekran i može se individualno prilagoditi.

Dijelovi s promjenjivim sadržajem – kao što je vrijeme – pružaju informacije, čak i prije nego što pokrenete program.

Ako želite, možete postaviti pločite na zaključanom ekranu i odmah pri pokretanju ćete dobiti informacije o mailovima, vijestima ili pozivima.

Hardverska podrška

Windows Phone 8 napokon radi s brzim multi-core procesorima – ljubitelji igara će biti zahvalni.

Veliki plus je i novi ekran u HD kvalitetu kao i slot za microSD kartice.

Softver

Uz Internet Explorer 10 surfanje treba da bude brže i sigurnije – kretanje po sadržaju će biti jednostavnije i jasnije, obećava Microsoft.

Mailovi i tekstovi se mogu jednostavno diktirati zahvaljujući prepoznavanju glasa na telefonu. Office je već instaliran što će radovati poslovne ljude.

Aplikacije za sve

Aplikacije za Windows Phone 8 će raditi brže zahvaljujući optimiranim kodovima – pogotovo igre bi trebale imati koristi od toga.

Programeri ne moraju više odvojeno programirati za Windows PC i Smartphone: s novim alatima možete kreirati istovremeno Appove za obje platforme.

Uređaji s Windows Phone 8

Prvi pametni telefoni s novim sistemom će biti HTC, Nokia, Samsung i Huawei – do kraja godine će biti dostupni po cijeni od oko 500 Eura.

Windows Phone 8 HTC

Autor: A.H. / ( Download.ba )